02.11.2017. god.

Predstavnici IRF-a obišli fabriku za proizvodnju peleta “Arda Pellet” iz Gusinja

Predsjednik OD IRF-a, g-din Zoran Vukčević, je sa svojim saradnicima obišao investiciju preduzeća “Arda Pellet” DOO iz Gusinja koje se bavi proizvodnjom peleta, a ujedno je i korisnik kreditnih sredstava IRF-a.Slika saopštenje

Prilikom posjete predstavnika IRF-a, vlasnik fabrike “Arda pellet” g-din Naim Gjonbalaj je istakao da su zadovoljni sa dosadašnjom proizvodnjom i saradnjom kako na domaćem tržištu, tako i sa regionom, gdje imaju uspješan plasman svojih proizvoda i da se stalnim rastom proizvodnje i širenjem proizvodnih kapaciteta ostvaruju dodatne mogućnosti za zapošljavanje novih radnika.

Vlasnik preduzeća g-din Gjonbalaj je započeo svoj biznis 2006. godine kada je investirao u jednu pilanu na selu, a 2013. godine je kupio objekat koji je bio u stečaju.  “Proizvodnja peleta mi se oduvijek činila interesantnom kao djelatnost, kupio sam opremu i započeo proizvodnju” – izjavio je g-din Gjonbalaj. Vlasnik je, takođe, izjavio da se proizvodnja vrši u tri smjene – “ U ovoj godini smo i proširili proizvodne kapacitete dodatnom mašinom za proizvodnju. Proizvodimo oko 30 tona za 24 časa od čega 90% proizvoda izvozimo”.

Ova firma je zadovoljna uslovima kod IRF-a - “ Prije dvije godine sam uzeo kredit od IRF-a oko 230 hiljada eura, za sada imamo 15 radnika sa područja Gusinja i okoline” – zaključuje g-din Gjonbalaj.

Predsjednik OD IRF-a, g-din Vukčević je izrazio zadovoljstvo prilikom ove posjete istakavši da je “Arda pellet” iz Gusinja jedno uspješno preduzeće koje se bavi proizvodnjom peleta u okviru porodičnog biznisa do tog nivoa da sve svoje proizvode prodaje i na teritoriji Crne Gore i da iste i izvozi. “Objekat koji je investitor otkupio od bivših vlasnika koje godinama nije radilo, sada je stavljeno u funkciju, tako da imamo dvostruku korist od ove investicije, prije svega, valorizaciju resursa sa kojima Crna Gora raspolaže, kao i proizvodnih kapaciteta koji su dosta dugo bili zapušteni” – naglasio je Vukčević.

Vukčević je, takođe, dodao da je riječ o preduzetniku koji je na uspješan način realizovao svoju biznis ideju i koji zapošljava određen broj ljudi, što treba da bude dodatni stimulans i dodatni putokaz svima onima koji imaju neku preduzetničku ideju, posebno kad se radi o takvom jednom proizvodu kao što je proizvodnja peleta koja je prije svega zasnovana na domaćoj sirovini, a taj proizvod se pri tom i izvozi.

Na samom kraju obilaska vlasnik preduzeća, g-din Gjonbalaj, je izjavio da planiraju da se šire kao firma i da su za to najbolji uslovi kod IRF-a.

Maša Vukasojević

Savjetnik za PR

KREDITIRANJE